Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κόρτο Μαλτέζε: Τα Νεανικά Χρόνια

Ένας ποιητής της επανάστασης γεμάτος αντιφάσεις, ένας αλαζόνας εθνικιστής νίντζα, ένας στασιαστής -ζωντανή πληγή- πού δεν δέχεται τη μοίρα που κάποιοι άλλοι του έχουν προκαθορίσει και ο αινιγματικός Μαλτέζος ναυτικός μας, συναντώνται στο σταυροδρόμι που συγκρούονται οι επιδιώξεις και οι φιλοδοξίες δύο ιμπεριαλισμών.


Εκδότης: Μαμούθ Comix
Ημ. έκδοσης: Απρίλιος, 2012
ISBN: 960321549X

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Επικίνδυνα Νερά - Στο βάθος κήτος

Στο βάθος κήτος... και τι κήτος; Άγριο, φρικτό και αιμοβόρο! Ναι, καλά καταλάβατε, πρόκειται για τον άπληστο και σαδιστή Καρχαρία του Αρκά, τον φόβο και τον τρόμο της θάλασσας. Προσοχή λοιπόν γιατί τα δόντια του είναι πιο κοφτερά κι από λεπίδι και αφανίζουν σε δευτερόλεπτα οτιδήποτε ζωντανό εμφανιστεί μπροστά του. Ακόμα πιο κοφτερό όμως είναι το χιούμορ του Κορνήλιου, του ψαριού-πιλότου που τον ακολουθεί, Γιατί ο Κορνήλιος, μη μπορώντας να αντισταθεί με άλλον τρόπο στον άξεστο κύριό του, ακονίζει συνεχώς απάνω του την ειρωνεία και τον σαρκασμό του.

Μπορεί όμως το λεπτό πνεύμα να νικήσει τον βάρβαρο μπρουταλισμό; Να, το πρόβλημα που διερευνά ο Αρκάς σ αυτό το δεύτερο άλμπουμ της σειράς "Επικίνδυνα Νερά". Ένα άλμπουμ που θα σας κάνει να γελάσετε πολύ, θυμίζοντάς σας όμως συνεχώς ότι στο βάθος καραδοκεί το αδηφάγο κήτος.


Αρκάς
εικονογράφηση: Αρκάς
Γράμματα, 2012
64 σελ.
ISBN 978-960-329-509-9

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

The Flash: Rebirth - Αναγέννηση

Για όλους εκείνους που χρησιμοποίησαν τo όνομα Flash πριν και μετά απ' αυτόν -ο Jay Garrick, o Wally West, ο Bart Allen- ο Βarry Allen ήταν ο σπουδαιότερος που φόρεσε ποτέ την κόκκινη στολή με τη χρυσή αστραπή. Όταν μία τεράστια σύγκρουση απείλησε το πολυσύμπαν των υπερηρώων της DC, ο Barry θυσίασε τη ζωή του για να αποτρέψει την καταστροφή του.

Τώρα, η επιστροφή του Barry Allen στη ζωή έχει γίνει δεκτή απ' όλους με ενθουσιασμό... που ο ίδιος δεν ασπάζεται. Μα υπάρχει ένας απώτερος σκοπός πίσω από την επιστροφή του Barry, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, και έχει σχέση με μία περίεργη δολοφονία που συνέβη στο εγκληματολογικό εργαστήριο του Central City και η οποία φαίνεται πως είχε στόχο να επαναλάβει το ατύχημα που έδωσε στον Barry τις εκπληκτικές του δυνάμεις. Ό,τι συνέβη όταν ο Barry Allen δραπέτευσε από το εξωδιαστατικό ενεργειακό πεδίο που είναι γνωστό ως Ταχυενέργεια, τον άλλαξε με τρόπους που ακόμα δεν μπορεί να κατανοήσει... και ίσως να μην μπορέσει μέχρι να είναι πολύ αργά.

Οι κορυφαίοι δημιουργοί Geoff Johns και Ethan Van Sciver, υπεύθυνοι για την επιστροφή του Green Lantern στο σύμπαν της DC, αφηγούνται με μοναδικό τρόπο την αναγέννηση του μύθου του Flash!




Geoff Johns
μετάφραση: Ηλίας Τσιάρας
εικονογράφηση: Ethan Van Sciver
Anubis, 2012
160 σελ.
ISBN 978-960-497-272-2

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Deathnote - Τετράδιο θανάτου: Επαφή ΤΟΜΟΣ 9

Ο Λάιτ είχε πάντοτε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να σκέφτεται πιο μπροστά απ' όλους. Οι προστατευόμενοι του Ελ, όμως, αποδεικνύονται μεγαλύτερη πρόκληση απ' ό,τι περίμενε. Όσο περισσότερο ελίσσεται ο Λάιτ τόσο περισσότερο σφίγγει ο κλοιός γύρω του. Και τώρα ο Νίαρ κι ο Μέλλο προσπαθούν να διασπάσουν την ομάδα κρούσης και να ξεσκεπάσουν τον Κίρα εκ των έσω! Μπορεί ο Λάιτ να είναι ικανός να λειτουργεί υπό πίεση, αλλά μήπως αυτή η νέα επίθεση σε συνδυασμό με την ένταση που προκύπτει από την προσπάθειά του να διατηρήσει τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, είναι η αρχή του τέλους του;


Tsugumi Ohba
μετάφραση: Ορέστης Μανούσος
εικονογράφηση: Takeshi Obata
Anubis, 2012
192 σελ.
ISBN 978-960-497-227-2

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Μετζ Γιεγέρν - Η μεγάλη συμφορά

Ένα σπαραχτικό διήγημα που περιστρέφεται γύρω από την Αρμενική Γενοκτονία του 1915 παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως εικονογραφήγημα. Πρόσωπα συναισθηματικά δεμένα, κυνικοί πολιτικοί, εκμεταλλευτές, που υπάρχουν πάντα σε περιόδους πολέμου, εναλλάσσονται αριστουργηματικά σ' ένα κόμικ πραγματικά σύγχρονο, που συμμετέχει στην αποκάλυψη μιας τραγωδίας και αποτελεί μέρος μιας καυτής επικαιρότητας.
Το βιβλίο που είναι έργο του βραβευμένου ιταλού συγγραφέα και καρτουνίστα Πάολο Κόσι, προλογίζει η Αντόνια Αρσλάν, η μετάφραση είναι του Οχανές-Σαρκίς Αγαμπατιάν, η καλλιτεχνική επιμέλεια του εξωφύλλου και η τεχνική επεξεργασία του Μάικ Τσιλιγκιριάν. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, κορεατικά και τώρα στα ελληνικά, ενώ επιθυμία του ιταλού εκδότη είναι να μεταφραστεί και στ' αρμενικά με αφορμή την επέτειο των 500 χρόνων από την έκδοση του πρώτου αρμενικού βιβλίου.


Πάολο Κόσι
μετάφραση: Οχανές-Σαρκίς Αγαμπατιάν
Εκδόσεις Τσουκάτου - Περιοδικό "Αρμενικά", 2012
144 σελ.
ISBN 978-960-93-3901-8

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών σε κόμικ

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», ο Χάουαρντ Ζιν εξερευνά το φάσμα του αμερικανικού επεκτατισμού ξετυλίγοντας το νήμα της Ιστορίας, από την άγρια σφαγή των Ινδιάνων στο Γούντεντ Νι το 1890 μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράκ. Η αφήγησή του, υπερβαίνοντας τους εθνικούς μύθους και τα στερεότυπα της επίσημης ιστοριογραφίας, ισορροπεί ανάμεσα σε γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας και σε ιστορίες απλών ανθρώπων οι οποίες αποκαλύπτουν κρυμμένες πτυχές και παρασκήνια που καθόρισαν τη μοίρα των λαών.

Σε παράλληλη τροχιά παρακολουθούμε την προσωπική πορεία του Ζιν, από τα παιδικά χρόνια στις φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν μέχρι την αναγνώρισή του ως κορυφαίου ιστορικού, χαρισματικού δάσκαλου και πολιτικού ακτιβιστή με ενεργή συμμετοχή στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες του 20ού αιώνα.

Με μεγάλη ποικιλία οπτικού υλικού –από σκίτσα, φωτογραφίες και χάρτες μέχρι αποκόμματα εφημερίδων, αρχειακό υλικό και πολιτικές γελοιογραφίες– το βιβλίο προσφέρει ένα μοναδικό μάθημα Ιστορίας σε μια εντυπωσιακή σύγχρονη μορφή.

Μια πρώτη "γεύση" από το βιβλίο εδώ
Έγραψαν

Το εξαιρετικό έργο Ιστορία του Λαού των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να μην αποτελεί την προφανή επιλογή για κόμικ. Άλλωστε θέματα όπως η δουλεία, ο Μεξικανο-αμερικανικός πόλεμος και η Μεγάλη Ύφεση του 1929 δεν είναι αστεία. Αλλά και αυτή η έκδοση του μπεστ σέλερ του Ζιν κάθε άλλο παρά για γέλια είναι.
Boston Globe

Η σκοτεινή πλευρά της αμερικανικής ανεξαρτησίας δοσμένη με ένα σύγχρονο, δημοφιλές μέσο – η ασχήμια της αμερικανικής αυτοκρατορίας, που ποδοπατά πολιτισμούς, χώρες και διαφωνούντες. Ο Ζιν όμως τελειώνει με ελπίδα: «Η ανθρώπινη ιστορία δεν είναι απλώς μια ιστορία σκληρότητας. Είναι επίσης μια ιστορία συμπόνοιας, θυσίας, κουράγιου και ευγένειας».
Library Journal

Για τους ιστορικούς μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς μια νέα συνεκτική εκδοχή της αμερικανικής ιστορίας (…) Για τη νέα γενιά, όμως, θα έπρεπε να είναι βασικό ανάγνωσμα.
The New York Times Book Review

Howard Zinn
διασκευή: Paul Buhle
μετάφραση: Άρης Λασκαράτος
εικονογράφηση: Mike Konopacki
Αιώρα, 2012
272 σελ.
ISBN 978-960-7872-89-0

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

The Avengers: Κόκκινη Ζώνη

Η ομάδα των Εκδικητών έχει αντιμετωπίσει πολλές απειλές στο παρελθόν και πάντα κατάφερνε να τις εξουδετερώσει. Όμως αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Ο αντίπαλός τους είναι ένας θανάσιμος ιός, που απελευθερώνεται στην καρδιά της Αμερικής, σπέρνοντας τον όλεθρο και τον πανικό. Μέσα σε λίγες ώρες οι απώλειες φτάνουν ήδη τα εκατοντάδες θύματα και κανείς δεν ξέρει με ποιον τρόπο να τον σταματήσει.
Οι Εκδικητές αναλαμβάνουν δράση και θα κληθούν να δώσουν μία αμείλικτη μάχη με το χρόνο προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φονικής απειλής. Παράλληλα, προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτή την τρομακτική επίθεση. Όμως η απάντηση δεν είναι αυτή που περιμένουν και τίποτα δε θα μπορούσε να τους έχει προετοιμάσει για τη συνταρακτική αλήθεια!

Μία από τις πιο συγκλονιστικές περιπέτειες της θρυλικής ομάδας των Avengers, που φέρει την υπογραφή των διάσημων δημιουργών Geoff Johns και Olivier Coipel.


Μετάφραση: Σάββας Αργυρού
Σχήμα: 17 x 26
Σελίδες: 144
ISBN: 978-960-497-275-3
Ημερομηνία Εκδοσης: 1/4/2012

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

WE3

Στις ερευνητικές εγκαταστάσεις μιας αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ συντελείται μια τεχνολογική επανάσταση. Χρησιμοποιώντας κατοικίδια ζώα για τα πειράματά τους, οι επιστήμονες αναπτύσσουν ένα νέο είδος σάιμποργκ - πλάσματα από σάρκα και μέταλλο που θα κυριαρχήσουν στα πεδία της μάχης. Το επιστέγασμα των προσπαθειών αυτών είναι μια ομάδα τριών ζώων με το κωδικό όνομα WE3, που έχουν σχεδιαστεί ώστε να συνεργάζονται με απόλυτη ακρίβεια και είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της στρατιωτικής τεχνολογίας.
Όταν οι επιστήμονες αποφασίζουν να παροπλίσουν το WE3, το ένστικτο επιβίωσης των τριών κατοικίδιων αποδεικνύεται πολύ σκληρό για να πεθάνει. Σαστισμένα και τρομαγμένα, τα πειραματόζωα θα δραπετεύσουν από την αεροπορική βάση για να βρεθούν αντιμέτωπα με έναν ολόκληρο κόσμο γεμάτο κινδύνους και πρωτόγνωρες απειλές...

Ένα από τα κορυφαία graphic novels των τελευταίων ετών. Το WE3 είναι μια πρωτότυπη όσο και συγκλονιστική αλληγορία, που φέρει την υπογραφή των διάσημων δημιουργών GRANT MORRISON και FRANK QUITELY.


"ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ."
- The Washington Post

"ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟ."
- Booklist




Μετάφραση: Γιώργος Γρίβας
Σελίδες: 120
ISBN: 978-960-497-255-5
Ημερομηνία Εκδοσης: 30/3/2012

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

300

Η αχανής στρατιά της Περσικής Αυτοκρατορίας, μια ζωντανή μηχανή θανάτου και καταστροφής που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, απειλεί να συνθλίψει την Ελλάδα, το μοναδικό προπύργιο λογικής και ελευθερίας σ' έναν κόσμο προλήψεων και τυραννίας.

Το μόνο που χωρίζει τις ελληνικές πόλεις-κράτη από αυτό το παλιρροϊκό κύμα ολέθρου είναι μία στρατιωτική μονάδα τριακοσίων μόλις αντρών.

Όμως οι άντρες αυτοί δεν είναι απλοί πολεμιστές... είναι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ.


Μετάφραση: Ορέστης Μανούσος
Σχήμα: 24 x 32
Σελίδες: 96
ISBN: 978-960-497-173-2
Ημερομηνία Εκδοσης: 30/3/2012

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ COLLECTOR’S EDITION

O ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ είναι μια συλλογή των 100 αγαπημένων στριπς των δημιουργών από τα 5 χρόνια δικτυακής του κυκλοφορίας.


Ο "Χάρτινος κόσμος" ζωντάνεψε το 2004 μέσα από τις σελίδες του multimedia περιοδικού "E-Sense", που δημιουργήθηκε από τον Λουκά και τον Meliss. Μέσα από το πέρασμα των χρόνων η ιδέα εξελίχθηκε κι έφτασε το 2007 να γίνει online web-comic, προσφέροντας ολοκαίνουργιες χιουμοριστικές ιστορίες δωρεάν για όλους κάθε Δευτέρα. Θεωρείται ένα comic σταθμός για τα ψηφιακά μέσα καθώς παρέμεινε ζωντανό να χαρίζει γέλιο πάνω από τέσσερα συνεχή χρόνια. Αφιερώματα και παρουσιάσεις του "Χάρτινου Κόσμου" έχουν γίνει από εφημερίδες και περιοδικά όπως η "Athens Voice" αλλά και από την εκπομπή "Ψηφιακή Ελλάδα" της ΕΤ1. Το άλμπουμ αυτό συγκεντρώνει τα καλύτερα comic strips από το 2007 έως και το 2011.

Judge Dredd, Οι Ολοκληρωμένες Υποθέσεις 02.1


Χρονικά της Άλω: Ο Πύργος

Σε έναν κόσμο που επικρατούν οι σκιές κάτω από το φως ενός φαινομενικά λαμπρού ήλιου, οι αιώνιοι ελφ του Κέλενον και οι άνθρωποι της Ντράγκστι βρίσκονται σε μια σύγκρουση πολιτισμών και ενστίκτων από την αρχή του καταγεγραμμένου χρόνου. Στον εμφανή αυτόν ανταγωνισμό των εκλεπτυσμένων αλλά εκκεντρικών ελφ και των άξεστων αλλά πρακτικών και πολθυπληθέστερων ανθρώπων, η μοίρα αποφάσισε να ευνοήσει αυτούς που κινούνται στα παρασκήνια, κάνοντας τον κόσμο να μοιάζει με έναν ήλιο σε ολική έκλειψη. Μια στεφάνη φωτός γύρω από έναν κατάμαυρο πυρήνα. Δύο πολιτισμοί, αθανάτων και θνητών, δείχνουν πως δεν διαφέρουν καθόλου στο βάθος τους, αλλά ενώνονται με τα ίδια ταπεινά κίνητρα: Εξουσία, δύναμη, πλούτος.

Μια αρχαία οργάνωση από ελφ, η Σανάουελ, επιχειρεί τη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών. Ο σκοπός τους είναι να ληστέψουν το αυτοκρατορικό θησαυροφυλάκιο της Ντράγκστι, της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας των ανθρώπων. Η ληστεία αυτή έχει μεγάλες απολαβές, καθώς και κινδύνους, αλλά κανείς δεν ξέρει ότι είναι η αρχή για μια αλυσίδα γεγονότων που θα αλλάξουν ριζικά τον κόσμο της Άλω. Το πρώτο χαρτί μιας προφητείας εν εξελίξει, ο Πύργος, θα σημαδέψει την αρχή του τέλους μιας Εποχής, και θα φέρει στον κόσμο μια νέα αρχή ή ένα μόνιμο τέλος.

Οι Εκδόσεις Helm παρουσιάζουν το πρώτο κεφάλαιο των Χρονικών που εμπνεύστηκε ο Χρήστος Σταυρόπουλος και εικονογράφησε ευφάνταστα ο Όθων Νικολαΐδης. Ένα έπος υψηλής μαγείας, αποτελούμενο από πάθη, ζωή και θάνατο.

Σενάριο: Χρήστος Σταυρόπουλος
Σχέδιο & Εξώφυλλο: Όθων Νικολαΐδης
Είδος: Επική Φαντασία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Μαρτίου 2012
Μέγεθος: 17 Χ 24 εκατοστά, 84 Έγχρωμες Σελίδες
ISBN: 978-960-99804-3-2
Πρώτη παρουσίαση (μαζί με signing event και των δυο δημιουργών) στο Comicdom Con 2012.