Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κέϊνς: Εικονογραφημένος οδηγός

Ο Τζον Μέιναρντ Κέινς θεωρείται ο σπουδαιότερος οικονο-μολόγος του 20ού αιώνα. Και μάλιστα, καθώς δεχόμαστε το πλήγμα μιας νέας παγκόσμιας κρίσης, οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο επιχειρούν να θέσουν και πάλι σε εφαρμογή τις ιδέες του.

Με το ξέσπασμα της Μεγάλης Ύφεσης, ο Κέινς υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να δαπανήσουν τεράστια ποσά προκειμένου να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να εξασφαλίσουν έτσι την ευημερία. Οι ιδέες του -οι οποίες αποτέλεσαν το υπόβαθρο για το Νιου Ντιλ του Ρούσβελτ στην Αμερική της δεκαετίας του '30- επέφεραν ριζικές αλλαγές στις κυβερνητικές πολιτικές και διασφάλισαν μια μακροχρόνια οικονομική συναίνεση, που δεν διαταράχθηκε παρά μόνο από τον μονεταρισμό του Ρέιγκαν και της Θάτσερ, στη δεκαετία του '80.

Ο Κέινς ήταν σύνθετος άνθρωπος - ένας άνθρωπος με κοινωνικό κύρος, ο οποίος, παρά την ομοφυλοφιλία του, παντρεύτηκε μια ρωσίδα μπαλαρίνα. Είχε πάθος για τις τέχνες, και όλοι όσοι τον γνώρισαν τον θεωρούσαν εξαιρετικά ευφυή.

Το "Ανακαλύψτε τον Κέινς" του Πίτερ Πιου και του Κρις Γκάρατ είναι ο απαραίτητος οδηγός για όποιον θα ήθελε να κατανοήσει τον λαμπρό αυτόν άνθρωπο και προφητικό στοχαστή, στις ιδέες του οποίου επαφίεται, σε μεγάλο βαθμό και για άλλη μία φορά, ο κόσμος μας.


Peter Pugh, Chris Garratt
εικονογράφηση: Edward Bettison
μετάφραση: Μανώλης Τζιρίτας
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2011
174 σελ.
ISBN 978-960-469-947-6

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου