Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ισλάμ: Εικονογραφημένος οδηγός

Το Ισλάμ είναι μία από τις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου. Ο ισλαμικός πολιτισμός, με ζωή 1.500 ετών, έχει δημιουργήσει ορισμένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Κι όμως, η εικόνα που έχει πολύ συχνά η Δύση για τη θρησκεία που ακολουθείται από το ένα πέμπτο της ανθρωπότητας εξαντλείται στον φονταμενταλισμό, τη μισαλλοδοξία και τη βία - μια αντίληψη απόλυτα λανθασμένη.

Το "Ανακαλύψτε το Ισλάμ" διηγείται την ιστορία του Ισλάμ, από τη γέννηση του Προφήτη Μωάμεθ, τον 6ο αιώνα, μέχρι τη σύγχρονη εποχή και την εξέλιξή του σε μια παγκόσμια πολιτιστική και πολιτική δύναμη. Ιχνηλατεί τα επιτεύγματα του μουσουλμανικού πολιτισμού, και παράλληλα εξηγεί τον χαρακτήρα και το άγγελμα του Κορανίου, παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά του ισλαμικού νόμου και αξιολογεί την επίδραση της αποικιοκρατίας στις μουσουλμανικές κοινωνίες.

Ο Ζιαουντίν Σαρντάρ και ο Ζαφάρ Αμπάς Μάλικ δείχνουν πώς οι απανταχού Μουσουλμάνοι προσπαθούν να ζήσουν με οδηγό την πίστη τους και πώς διαμορφώνουν νέες ισλαμικές ιδέες και νέα ιδεώδη για την εποχή της παγκοσμιοποίησης.


Ισλάμ: Εικονογραφημένος οδηγός
Ziauddin Sardar, Zafar Abbas Malik
μετάφραση: Μανώλης Τζιρίτας
εικονογράφηση: Edward Bettison
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2011
173 σελ.
ISBN 978-960-469-945-2

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου