Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Τα τείχη της Samaris

Μια εισαγωγή στις "Σκοτεινές Πόλεις"

Η ιστορία μας ξεκινάει στην πόλη Ζύστο, όπου ο Φράντς, ένας νεαρός αξιωματούχος, αναλαμβάνει μια εξερευνητική αποστολή στην απομακρυσμένη και αινιγματική πόλη Σαμάρις. Η Σαμάρις συνοδεύεται απο μια μυστηριώδη αύρα, και άσχημες φήμες για ταξιδιώτες που δεν επέστρεψαν ποτέ. Η αποστολή του είναι να συγκεντρώσει πληροφορίες για την πόλη, και να μάθει το καλά κρυμμένο μυστικό της. Οι φίλοι του και η κοπέλα του προσπαθούν να τον πείσουν να μην πάει, εκφράζοντας γλαφυρά την ανησυχία τους οτι και αυτός, όπως και οι άλλοι, δεν θα επιστρέψει ποτέ. Όμως ο ήρωάς μας έχει ήδη πάρει την απόφασή του.

Μετά απο περισσότερο απο ένα μήνα ταξιδιού, ο Φράντς θα διασχίζει τις απόκοσμες πύλες της Σαμάρις. Με την πρώτη ματιά, η πόλη και ο λαβύρινθος των στενών δρόμων της του μοιάζουν φυσιολογικά, αν και διαρκώς μεταλασσόμενα. Γιατί οι κάτοικοι μοιάζουν σαν υπνωτισμένοι ? Τί είναι αυτό το παράξενο σφύριγμα που πλανιέται στον ? Και γιατί όλα τα κτήρια είναι τόσο ψηλά στη Σαμάρις ? Γιατί αισθάνεται διαρκώς οτι βρίσκεται εν μέσω μιας καλοστημένης συνομωσίας ?

"Τα τείχη της Samaris" είναι ο πρώτος τόμος της καταπληκτικής σειράς "Σκοτεινές Πόλεις" (Les Cités Obscures / Cities of the Fantastic) των βέλγων François Schuiten (σχέδιο) και Benoît Peeters (σενάριο). Το πρωτότυπο έργο εκδόθηκε στα γαλλικά το 1982, έπειτα στα αγγλικά το 1987, και τέλος στα ελληνικά απο την Ελευθεροτυπία το 2009. Ελπίζουμε να εκδοθούν και οι υπόλοιποι τόμοι, γιατί η σειρά πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Συγγραφέας : Benoît Peeters
Σχεδιαστής :
François Schuiten
Τίτλος :
Τα τείχη της Samaris (Les murailles de Samaris)
Εκδόσεις : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου