Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΘΟΡΓΚΑΛ #7: Το παιδί των Άστρων

Η απίστευτη μοίρα ενός παιδιού των άστρων

Στον απέραντο παγωμένο Βορρά, σ'αυτή τη χώρα των μύθων και των θρύλων, κάποιοι σκληροτράχηλοι Βίκινγκς πολεμιστές ανακαλύπτουν ένα παιδί μέσα σε μια διαστημική άτρακτο. Ο Λέιφ Χάραλντσον το υιοθετεί και του δίνει το όνομα Θόργκαλ Έγκιρσον, δηλαδή γιος του Θορ, θεού του κεραυνού και του Έγκιρ, θεού της θάλασσας. Μεγαλώνοντας, ο Θόργκαλ γίνεται δυνατός, θαρραλέος και δίκαιος. Προσδοκά να δημιουργήσει οικογένεια με την Ααρίσια, την κόρη του βασιλιά των Βίκινγκς. Όμως, η αγάπη του για ελευθερία δεν αρέσει στους θεούς, που τον ρίχνουν απο δοκιμασία σε δοκιμασία, αναγκάζοντάς τον ν'αντιμετωπίσει σκληρούς κι αιμοδιψείς εχθρούς.

Το 7ο τεύχος της περιπετειώδους σειράς της ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ (και 15ο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ) περιέχει τρείς αυτοτελείς ιστορίες, που δεν εντάσσονται στην κύρια σειρά, καθώς είναι παρμένες απο το παρελθόν του Θόργκαλ.

Στην πρώτη ιστορία, "Το χαμένο Ντράκαρ" (Ντράκαρ ονομάζονταν τα πλοία των Βίκινγκς), μαθαίνουμε πώς οι ατρόμητοι αυτοί πολεμιστές, με αρχηγό τον Λέιφ Χάραλντσον, ανακάλυψαν το μικρό Θόργκαλ μέσα σε μια διαστημική άτρακτο, μετά απο μια σφοδρή θαλασσοταραχή. Στη δεύτερη ιστορία, "Το Μέταλλο που δεν υπήρχε", παρακολουθούμε μια περιπέτεια απο την παιδική ηλικία του Θόργαλ, όπου ένας γενναίος νάνος αναζητεί ένα σπάνιο μέταλλο, για να σώσει το λαό του απο τις δολοπλοκίες του μυθολογικού φιδιού Νίντχογκ. Ο μικρός μας ήρωας θα βοηθήσει το νάνο, και θα ανακαλύψει πως οι θεοί τον αγαπούν, και του επιφυλάσσουν ένα πολύ ξεχωριστό πεπρωμένο. Στο τέλος της ιστορίας, θα μάθουμε πως στη φυλή των Βίκινγκς γεννήθηκε ένα κορίτσι που κρατούσε στα χέρια του ένα μαργαριτάρι που έμοιαζε με δάκρυ. Το όνομά της ήταν Ααρίσια. Στην τρίτη και τελευταία ιστορία, "Το φυλαχτό", ο Θόργκαλ συναντά έναν μυστηριώδη ερημίτη που του αποκαλύπτει πως κατάγεται απο τη φυλή των άστρων. Του λέει την τραγική ιστορία της φυλής του, και στο τέλος θα του αποκαλύψει και την ταυτότητά του.

Τρείς πανέμορφες ιστορίες που χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα στη μυθολογία του Θόργκαλ, προσφέροντάς μας πολύτιμες πληροφορίες για τον ήρωα, την καταγωγή του και το μέλλον που του επιφυλάσσουν οι θεοί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου