Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ

Ο Τεν Τεν βρίσκει τυχαία στο δρόμο μία κονσέρβα απο καβούρια, με σκισμένο περιτύλιγμα. Το κομμάτι που λείπει όμως το βρίσκει ανάμεσα στα στοιχεία των ανεκδιήγητων ντετέκτιβ Ντυπόν & Ντυπόν, στην έρευνά τους για ένα μυστηριώδη πνιγμό. Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ αποφασίζει να διερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση, και καταλήγει στο φορτηγό πλοίο Καραμπουτζάν, στο οποίο ήταν ναύτης ο πνιγμένος. Εκεί θα βρεθεί αιχμάλωτος μίας επικίνδυνης σπείρας λαθρεμπόρων, με επικεφαλής τον υποπλοίαρχο. Ο καπετάνιος όμως είναι τίμιος άνθρωπος, αν και με ένα μεγάλο ελάττωμα : είναι αθεράπευτος μπεκρής (φυσικά πρόκειται για τον καπετάνιο Χάντοκ, γνωστό σύντροφο του Τεν Τεν στις μετέπειτα περιπέτειές του).

Οι δυο τους λοιπόν καταφέρνουν να ξεφύγουν με μία βάρκα, και καταλήγουν σε μια άγνωστη έρημο, ενώ ο καπετάνιος με τις συνεχόμενες γκάφες του βάζει τη ζωή τους σε κίνδυνο αρκετές φορές.  Μετά απο περιπέτειες με τους βεδουίνους, απο τις οποίες τους γλιτώνει ο υπολοχαγός ενός φυλακίου της ερήμου, θα ξαναβρούν τα ίχνη των λαθρεμπόρων στο μεγάλο λιμάνι του Μπαχάρ, στις μαροκινές ακτές, και θα εισχωρήσουν στο κρυσφήγετό τους για την τελική αναμέτρηση.

Το δεύτερο τεύχος της σειράς της ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ με τις περιπέτειες του Τεν Τεν περιέχει άφθονη δράση και χιούμορ, κάτι για το οποίο ευθύνεται εν μέρει και ο αθυρόστομος, ευέξαπτος και μπεκρής καπετάνιος Χάντοκ, που εδώ κάνει την πρώτη του εμφάνιση (Η σειρά των επεισοδίων είναι μπερδεμένη - στο πρώτο τεύχος ο καπετάνιος και ο Τεν Τεν γνωρίζονται ήδη).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου