Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΦΑΛΝΤΑ #3

Γνωρίστε την πανέξυπνη, σαρκαστική κι αμετανόητα απαισιόδοξη Μαφάλντα, δημιουργημένη από τον Quino, τον μεγάλο Αργεντινό σχεδιαστή.

Οι ιστορίες χαρακτηρίζονται από την ενήλικη αντίληψη της Μαφάλντας μαζί με μια παιδική αφέλεια και περιέργεια. Συχνά αναρωτιέται και προβληματίζεται για μεγάλα προβλήματα του κόσμου, όπως ο πόλεμος και η πείνα, άλλοτε παίζει με τους φίλους της, το Μανολίτο, το Φελίπε και τη Σουζανίτα, και άλλες φορές απλώς ονειροπολεί, με αγαπημένο θέμα ένα κόσμο χωρίς σούπα, την οποία σιχαίνεται.

Στον τρίτο τόμο της σειράς, η Μαφάλντα είναι σε διακοπές στη θάλασσα με τους γονείς της. Εκεί θα γνωρίσει το Μιγκουελίτο, και θα γίνουν φίλοι. Κι αφού ο Μιγκουελίτο μένει κοντά της και στην πόλη, θα συνεχίσουν να κάνουν παρέα και το χειμώνα, και θα ενταχθεί στη γνωστή συντροφιά με τη Σουζανίτα, το Φελίπε και το Μανολίτο. Όλοι μαζί λοιπόν, υποδέχονται με ενθουσιασμό αλλά και ανησυχία την πρώτη τους χρονιά στο σχολείο, με τις ασκήσεις των μαθηματικών και της ορθογραφίας να μπαίνουν στις καθημερινές τους συζητήσεις. Η Σουζανίτα και ο Μανολίτο είναι τσακωμένοι και οι υπόλοιποι προσπαθούν να τους συμφιλιώσουν, ο Φελίπε παθιάζεται με τους καουμπόηδες και το Μοναχικό Καβαλάρη, και όπως συνήθως η διεθνής πολιτική και η σούπα είναι μερικά απο τα καυτά θέματα που απασχολούν τους μικρούς μας ήρωες.

Μετάφραση : Νίκη Τζούδα
Λέτερινγκ : Παυλίνα Καλλίδου
Εξώφυλλο : Κατερίνα Μπαζίνα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου