Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΘΟΡΓΚΑΛ #4 : Η Μαύρη Γαλέρα

Η απίστευτη μοίρα ενός παιδιού των άστρων

Στον απέραντο παγωμένο Βορρά, σ'αυτή τη χώρα των μύθων και των θρύλων, κάποιοι σκληροτράχηλοι Βίκινγκς πολεμιστές ανακαλύπτουν ένα παιδί μέσα σε μια διαστημική άτρακτο. Ο Λέιφ Χάραλντσον το υιοθετεί και του δίνει το όνομα Θόργκαλ Έγκιρσον, δηλαδή γιος του Θορ, θεού του κεραυνού και του Έγκιρ, θεού της θάλασσας. Μεγαλώνοντας, ο Θόργκαλ γίνεται δυνατός, θαρραλέος και δίκαιος. Προσδοκά να δημιουργήσει οικογένεια με την Ααρίσια, την κόρη του βασιλιά των Βίκινγκς. Όμως, η αγάπη του για ελευθερία δεν αρέσει στους θεούς, που τον ρίχνουν απο δοκιμασία σε δοκιμασία, αναγκάζοντάς τον ν'αντιμετωπίσει σκληρούς κι αιμοδιψείς εχθρούς.

Στο 4ο τεύχος της σειράς, και 7ο του "Κόκκινου Κύκλου", ο Θόργκαλ και οι Ααρίσια βρίσκονται εγκαταστημένοι σε μία κοινότητα χωρικών. Η Ααρίσια είναι έγκυος, και ο Θόργκαλ βοηθάει στα χωράφια. Η ζωή κυλάει ήρεμα, έως ώτου ένας δραπέτης περνάει απο το χωριό, κλέβει ένα άλογο κι εξαφανίζεται. Την επόμενη μέρα, καταφθάνει ένα απόσπασμα 5 αντρών που τον γυρεύει, με αρχηγό ένα σκληροτράχηλο στρατιωτικό ονόματι Ίαρλ Έβινγκ. Ο Θόργκαλ, μετά απο συκοφαντία οτι βοήθησε τον δραπέτη, κάποιον Γκάλαθορν, καταλήγει αιχμάλωτος των αντρών αυτών, και οδηγείται στη μαύρη γαλέρα που διοικεί απάνθρωπα ο πρίγκιπας Βέροναρ.

Τί δοκιμασίες θα περάσει ο ήρωάς μας πάνω στη γαλέρα ? Θα καταφέρει να δραπετεύσει ? Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ζήλεια μιας γυναίκας ? Μια ακόμα συναρπαστική ιστορία της πολύ καλής σειράς "Θόργκαλ", που θα συνεχιστεί και στο επόμενο τεύχος.


Συγγραφέας : Jean Van Hamme
Σχεδιαστής : Grzegorz Rosiński
Τίτλος : ΘΟΡΓΚΑΛ : Η Μαύρη Γαλέρα
Εκδόσεις : ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ (1997)
Μετάφραση : Μαρία Ανδρεαδάκη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου