Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΘΟΡΓΚΑΛ #1 : Η προδομένη μάγισσα

Η απίστευτη μοίρα ενός παιδιού των άστρων

 Στον απέραντο παγωμένο Βορρά, σ'αυτή τη χώρα των μύθων και των θρύλων, κάποιοι σκληροτράχηλοι Βίκινγκς πολεμιστές ανακαλύπτουν ένα παιδί μέσα σε μια διαστημική άτρακτο. Ο Λέιφ Χάραλντσον το υιοθετεί και του δίνει το όνομα Θόργκαλ Έγκιρσον, δηλαδή γιος του Θορ, θεού του κεραυνού και του Έγκιρ, θεού της θάλασσας. Μεγαλώνοντας, ο Θόργκαλ γίνεται δυνατός, θαρραλέος και δίκαιος. Προσδοκά να δημιουργήσει οικογένεια με την Ααρίσια, την κόρη του βασιλιά των Βίκινγκς. Όμως, η αγάπη του για ελευθερία δεν αρέσει στους θεούς, που τον ρίχνουν απο δοκιμασία σε δοκιμασία, αναγκάζοντάς τον ν'αντιμετωπίσει σκληρούς κι αιμοδιψείς εχθρούς.

Σ'αυτό το τεύχος, το πρώτο της σειράς, ο Θόργκαλ είναι καταδικασμένος σε θάνατο. Τον σώζει όμως μια μάγισσα, με αντάλλαγμα να την βοηθήσει να πάρει την πολυπόθητη εκδίκησή της. Αυτό όμως σημαίνει πως θα πρέπει να είναι επι 1 χρόνο υπό τις εντολές της, και η μάγισσα έχει κατά νού κάποιες πολύ επικίνδυνες δοκιμασίες για τον ήρωά μας, ο οποίος θα βρεθεί στο δίλημμα να αθετήσει τον όρκο του.

Μία υπέροχη μίξη της ηρωικής με την επιστημονική φαντασία, με αποτέλεσμα μία πολύ καλογραμμένη, καλοσχεδιασμένη και επιτυχημένη σειρά. Οι μύθοι του βορρά μπλέκονται με τα μυστήρια του σύμπαντος, και ο Θόργκαλ με το σπαθί του βρίσκονται πάντα στη μέση της δράσης. Το πρώτο αυτό τεύχος αποτελεί μία πολύ καλή εισαγωγή στον κόσμο του Θόργκαλ Έγκιρσον, με τον αναγνώστη να ανυπομονεί να διαβάσει τη συνέχεια της ιστορίας στο 2ο τεύχος.

(Το πρώτο τεύχος περιλαμβάνει επίσης τη σύντομη ιστορία "Σαν Παράδεισος", όπου ο πρωταγωνιστής μας προσπαθεί να αποδράσει απο έναν κρυμμένο κήπο της Εδέμ - φυλακή).


Συγγραφέας : Jean Van Hamme
Σχεδιαστής :
Grzegorz Rosiński
Τίτλος : ΘΟΡΓΚΑΛ : Η προδομένη μάγισσα
Εκδόσεις : ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ (1996)
Μετάφραση : Μαρία Ανδρεαδάκη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου