Μάθε τι νέο κυκλοφορεί:

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Μπαντιλίκια #3

Μόλις πέρασε τη γραμμή τερματισμού το Τρίτο και _ _ _ _ (συμπληρώστε) μας άλμπουμ για να ταράξει τα νερά, να τεζάρει τις αναρτήσεις, να ξεζαντάρει τα λάστιχα.

Εκρηκτική, σούπερ χορταστική αλμπουμάρα Μπαντιλίκια συμπληρώνει την τριάδα της Καγκουρικής Εγκυκλοπαίδειας σε ένα από τα καλύτερα κόμικ όλων των εποχών - και δεν το λένε μόνο οι άλλοι, το λέμε κι εμείς.

Τα πενάκια του Κλήμη χτυπάνε κόφτες εικονογραφώντας θανατηφόρες ατάκες του Λύκου με τα λάστιχα να σκουπίζουν τους δρόμους από άκρη σε άκρη.


Εκδοτικός: Motomag
Έκδοση: 03/2024
Σχεδιαστής: Κλήμης Κεραμιτσόπουλος
Συγγραφέας: Λάζαρος Αλεξάκης
ISBN: 9772732925005
Σελίδες: 48
Μαλακό Εξώφυλλο
Χρώμα: Έγχρωμο
Μέγεθος: 21x28 cm

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Έχεις ήδη πεθάνει – Νουάρ Ελληνικό

Στη μεταπολεμική Αθήνα, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο ντετέκτιβ Μάνος Βρεττός αναλαμβάνει την πιο περίεργη υπόθεση της καριέρας του: μυστηριώδεις εξαφανίσεις, ένοχα μυστικά και σημειώματα με την αινιγματική φράση «ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΠΕΘΑΝΕΙ», με αποδέκτες πρόσωπα που λίγο αργότερα βρίσκονται νεκρά…
Σ’ έναν κόσμο όπου οι φίλοι αποδεικνύονται εχθροί και οι εχθροί καταλήγουν απρόσμενοι σύμμαχοι, ο Βρεττός παλεύει να αποκαλύψει την αλήθεια˙ μια αλήθεια που ίσως αποδειχθεί πιο πολύπλοκη και επικίνδυνη απ’ όσο έχει ποτέ φανταστεί.

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική
Συγγραφείς: Φραγκίσκος Νικολαΐδης, Θάνος Τσίλης
Διάσταση: 20 x 29 εκ
Σελίδες: 80
BARCODE: 9789605635633
ISBN: 978-960-563-563-3
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερ. κυκλοφορίας: 21-03-2024

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Στρουμφάκια #2 - Ολυμπιακοί Στρουμφο-αγώνες!

Ο Προκόπης, ακολουθώντας την προτροπή του Μπαμπαστρούμφ, διοργανώνει τους πρώτους Ολυμπιακούς Στρουμφο-αγώνες! Στόχος του είναι να πείσει όλα τα Στρουμφάκια να αγωνιστούν σωστά και δίκαια! Πιο πρόθυμα και πιο σκληρά από όλα προπονείται το Αδύναμο Στρουμφάκι! Ποιος θα θελήσει να τα παρατήσει; Ποια θα είναι η… συμβουλή του Μπαμπαστρούμφ; Και, τελικά, ποιος θα κερδίσει;


Εκδότης: Χάρτινη Πόλη
ISBN: 9786182251232
Αριθμός Σελίδων: 60
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 16 x 23
Ημερομηνία Έκδοσης: Μάρτιος 2024

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Τρίνιτι - Η ιστορία της πρώτης ατομικής βόμβας

Το Τρίνιτι, Η ιστορία της πρώτης ατομικής βόμβας είναι το πρώτο graphic novel του Jonathan Fetter–Vorm, που διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του Σχεδίου Μανχάταν, του τεράστιου απόρρητου προγράμματος που είχε σκοπό να τιθασεύσει την ατομική ενέργεια, ώστε να λάβει μορφή όπλου. Επικεφαλής αυτού του πρωτοποριακού σχεδίου, του πιο τολμηρού επιστημονικού βήματος από τους θεωρητικούς υπολογισμούς στην πρακτική εφαρμογή, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, ήταν ο J.Robert Oppenheimer -ο άνθρωπος που έγινε μύθος, ο «πατέρας» της ατομικής βόμβας. Στις σελίδες του graphic novel αποτυπώνονται με εκπληκτική γλαφυρότητα το μέγεθος του έργου αυτού, το ανθρώπινο δράμα, η δύναμης της επιστήμης, οι ίντριγκες, ο τεράστιος τεχνικός θρίαμβος, καθώς και η κληρονομιά του πόνου και της καταστροφής, αλλά και της απειλής εξάλειψης του ανθρώπινου πολιτισμού, που άλλαξε τον κόσμο μας για πάντα.

«Σημαντικό τόσο ως graphic novel όσο και ως φιλοσοφικός στοχασμός».
-Kirkus Reviews

«Μια εκπληκτικά βατή -και μια πραγματικά πολύ όμορφη- εισαγωγή στα γεγονότα που οδήγησαν στην ατομική εποχή».
–Devin Powell, Science News

«Συγκλονιστικό, εξαιρετικό. Το κείμενο είναι εξίσου δυνατό με την εικονογράφηση, παρουσιάζοντας με πρωτότυπο τρόπο την εξέλιξη της ατομικής βόμβας».
-Ray Olson, Booklist

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Σελίδες: 160
Διαστάσεις: 16x24
Συγγραφέας: Fetter-Vorm Jonathan
Μαλακό εξώφυλλο
Μεταφραστής: Χριστόδουλος Λιθαρής
Ημ. Δημοσίευσης: 19/03/2024
ISBN: 978-618-232-004-4

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Μηχανόβιοι #Τα Μαλλιοκούβαρα 2

Στο Bol D’ Or ή στο Tourist Trophy, ο προορισμός δεν έχει καμία σημασία! Μόνη προϋπόθεση για το κλαμπ των Μηχανόβιων είναι κάθε ταξίδι και αγώνας να γίνεται πάνω στη μηχανή, με το γκάζι πατημένο και το γόνατο να αγγίζει το έδαφος στη στροφή.

Δύο μεγάλοι σύγχρονοι δημιουργοί κόμικς, ο Hervé Richez, γεννημένος το 1967 στη Nord της Γαλλίας, και ο Christophe Cazenove, γεννημένος το 1969 στο Martigues, συνθέτουν μια συναρπαστική περιπέτεια με τέρμα τα γκάζια.

Ένα ιδιαίτερο κόμικ για όσους αγαπούν τις μηχανές, για παλιούς και νεότερους λάτρεις των δικύκλων που οργανώνουν ομάδες και συντροφιές για να εξορμούν στους αγώνες και στα αγαπημένα τους μέρη, πάντοτε συζητώντας και αναλύοντας ό,τι αφορά τις μηχανές τους.

Εκδόσεις: Οξύ
Συγγραφέας: Richez -- Cazenove
Σελίδες: 56
Ημερομηνία Έκδοσης: 20/03/2024
ISBN: 9789604369805

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Ο Ιεροεξεταστής Του Αρκά #1 - Μη Εισενέγκης Ημάς

Μεσαίωνας. Η Ιερά Εξέταση είναι στον κολοφώνα της και οι ιεροεξεταστές έχουν εξουσία ζωής και θανάτου πάνω στον λαό. Ένας τέτοιος είναι και ο Ιεροεξεταστής του Αρκά. Σκληρός και άτεγκτος, απηνής διώκτης κάθε αίρεσης, βλασφημίας και μαγγανείας. Έμπιστος βοηθός του ο Μπερδούγος, με καθήκοντα υπηρέτη, γραμματέα, αλλά και δημίου. Και τότε έρχεται η καταστροφή: ο Ιεροεξεταστής ερωτεύεται τη νεαρή μάγισσα που ανακρίνει. Ο ανηλεής διώκτης της αμαρτίας πέφτει στο έλεος μιας κολασμένης αμαρτωλής και αντί να τη στείλει στην πυρά της τιμωρίας, πέφτει ο ίδιος στην πυρά του ερωτικού πάθους.

Τα υπόλοιπα είναι γέλιο. Το μαύρο χιούμορ του Αρκά καταφέρνει να φωτίσει με ιλαρότητα μια σκοτεινή εποχή της ανθρωπότητας και ο ζόφος της Ιεράς Εξέτασης δίνει υλικό για πανέξυπνους, ξεκαρδιστικούς διαλόγους.


Συγγραφέας: Αρκάς
Εκδόσεις: Πατάκη
Σελίδες: 64
Ημερομηνία Έκδοσης: 07/03/2024
ISBN: 9786180707960
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ο Πόλεμος του Λούκας

Μέσα από πραγματικά γεγονότα της ζωής του Τζορτζ Λούκας, το κόμικς αυτό παρουσιάζει την αληθινή ιστορία του πώς ο οραματιστής σκηνοθέτης - που σε νεαρή ηλικία σώθηκε από βέβαιο θάνατο - δημιούργησε την εποποιία του Πολέμου των Άστρων. Η κόλαση της διανομής ρόλων, τα εφιαλτικά γυρίσματα, οι κρυφές ερωτικές σχέσεις, οι καβγάδες μεταξύ ηθοποιών, είναι μόνο κάποια από τα άγνωστα παρασκήνια που σχετίζονται με την ταινία. Τώρα, δεκαετίες μετά, ο αναγνώστης μπορεί επιτέλους να γίνει μάρτυρας όλων εκείνων των γεγονότων που γέννησαν μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.
Ο Πόλεμος του Λούκας είναι μια βουτιά με κομμένη την ανάσα στην άνιση μάχη της δημιουργίας. Συνταρακτικό αλλά και διασκεδαστικό ταυτόχρονα. Ένα απόλυτο «making of», μία απολαυστική ιστορία επιτυχίας, ένας αγώνας θέλησης, αλλά και ένα μάθημα προς τους νεότερους σκηνοθέτες. Πάνω απ’ όλα όμως είναι μία ωδή στη μαγεία της παιδικής ηλικίας και στη δύναμη της επιμονής όταν όλα μοιάζουν χαμένα. Και μας αποδεικνύει πως πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, ακόμα και αν αυτάβρίσκονται «σε έναν γαλαξία, πολ ύ μακριά από εδώ»

Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Συγγραφέας: Renaud Roche
Σελίδες: 212
Εικονογράφος: Laurent Hopman
Ημερομηνία Έκδοσης: 02/04/2024
ISBN: 9786182061725
Διάσταση: 21 Χ 28 εκ.
Χρώμα: Έγχρωμο

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Ντύλαν Ντογκ GN #5 - Horror Paradise

Ο φανταστικός χαρακτήρας κόμικς Ντύλαν Ντογκ, ο πιο διάσημος ερευνητής του ανεξήγητου, του μεταφυσικού, του παραφυσικού και του εφιάλτη σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ο πρωταγωνιστής της ομώνυμης ιταλικής σειράς τρόμου που δημιουργήθηκε το 1986. Ο Ντύλαν Ντογκ είναι ένας Βρετανός 33 περίπου ετών, πρώην ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιαρντ και πρώην αλκοολικός που υποφέρει από πολλές φοβίες. Φοράει πάντα τα ίδια ομοιόμορφα ρούχα (μπλου τζιν, κόκκινο πουκάμισο και μαύρο σακάκι) και έχει αυτοανακηρυχθεί ως ο «Ερευνητής του Ανεξήγητου». Οι περιπέτειές του χαρακτηρίζονται από μια ελαφρά ποιητική διάθεση, αλλά, ταυτόχρονα, είναι σκληρές, τρομακτικές, αιματοβαμμένες, σαρκαστικές, θλιμμένες και μελαγχολικές. Από τότε που σχεδιάστηκε για πρώτη φορά, ο Ντύλαν Ντογκ έχει αντιμετωπίσει λυκάνθρωπους, βαμπίρ, εξωγήινους, φαντάσματα, τέρατα, δαίμονες, ζόμπι και πολλούς άλλους εχθρούς. Ο Ντύλαν Ντογκ έχει πάντα το ένα του πόδι στην πραγματικότητα και το άλλο στον κόσμο της φαντασίας.Ο πέμπτος τόμος της σειράς περιλαμβάνει δύο ιστορίες:

HORROR PARADISE
Στην περιπέτεια Horror Paradise (Dylan Dog #48, Σεπτέμβριος 1990) ένα απότομο ξύπνημα περιμένει τον Ντύλαν Ντογκ, ο οποίος δεν μπορεί να θυμηθεί πώς βρέθηκε σε ένα θεματικό πάρκο ταινιών τρόμου. Καθώς ξεφεύγει από δαίμονες, τέρατα και πεινασμένους εξωγήινους, ο Ερευνητής του Ανεξήγητου προσπαθεί να βρει ξανά το νήμα της μνήμης του. Όλα ξεκίνησαν λίγες μέρες νωρίτερα, κυνηγώντας τα αιματηρά ίχνη του Άλφρεντ Χότσκις, του καταραμένου σκηνοθέτη, της ιδιοφυΐας του σπλάτερ που έφυγε από τη ζωή κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες...

ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
Στην περιπέτεια Παρτίδα με τον Θάνατο (Dylan Dog #66, Μάρτιος 1992) ο Χάρβεϋ Μπάρτον είναι νεκρός... Ή μήπως όχι; Ακροβατεί στο χείλος της κόλασης, και για να σώσει την ψυχή του, παίζει σκάκι με τον θάνατο! Κάθε λάθος που κάνει στη σκακιέρα, σκοτώνει κάποιον στον πραγματικό κόσμο, αλλά το παιχνίδι συνεχίζεται. Ο Ντύλαν Ντογκ παρακολουθεί τις κινήσεις, αλλά δεν ξέρει πώς να τις σταματήσει. Η πέμπτη και μισή του αίσθηση του λέει κάτι, αλλά τι; Ίσως το παιχνίδι του Μπάρτον είναι στημένο. Ίσως ξεγελά... τον ίδιο τον θάνατο;

Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Δημιουργοί: Michele Medda,Antonio Serra, Bepi Vigna, Claudio Chiaverott, Claudio Castellini, Corrado Roi
Ημερ. Έκδοσης: Aπρίλιος 2024
Αριθμός Σελίδων: 196
Διάσταση: 17 Χ 24 εκ.
Χρώμα: A/M
ISBN: 978-618-206-171-8

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

BATMAN – EΝΑΣ ΣΚΟΤΕΙΝOΣ ΙΠΠOΤΗΣ

Στην αρχή όλα έδειχναν ότι πρόκειται για μια αποστολή απ’ αυτές που ο Batman έχει αναλάβει χιλιάδες φορές. Μόλις όμως ο επικίνδυνος μετά-άνθρωπος εγκληματίας, γνωστός ως Ε.Μ.Π., κατά τη μεταφορά του από ένα προσωρινό κελί κράτησης στο μόνιμο σπίτι του στη φυλακή Μπλάγκεϊτ στο λιμάνι του Γκόθαμ, εξαπολύσει τις ηλεκτρικές του δυνάμεις, το Γκόθαμ θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Κι ο Batman, τραυματισμένος και τσακισμένος, θα πρέπει να αναλάβει γρήγορα δράση πριν να είναι αργά…

Ο Mark Simpson, γνωστός με το συγγραφικό όνομα JOCK, είναι Σκωτσέζος καρτουνίστας, γνωστός για τα κόμιξ του Batman και Wolverine. Για το έργο του έχει τιμηθεί με τα βραβεία “Best Newcomer” National Comics Award (2001) και Inkpot Award (2022).

Η μαγική πόλη του Γκόθαμ και ο πολύ σκληρός για να πεθάνει Batman ζωντανεύουν σε μια μοναδική περιπέτεια που θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα.

Εκδόσεις: Οξύ
Συγγραφέας: Mark Simpson (Jock)
Σελίδες: 168
Διαστάσεις: 21 X 27,5
Μεταφραστής: Σάββας Αργυρός
Ημερομηνία Έκδοσης: 20/03/2024
ISBN: 9789604366057

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Έγκλημα Στο Όριαν Εξπρές (Graphic Novel)

Μπες στο Οριάν Εξπρές και ζήσε τη μοναδική ατμόσφαιρα του αριστουργήματος της Agatha Christie μέσα από τις σελίδες αυτού του υπέροχου graphic novel, σε διασκευή και εικονογράφηση του Bob Al-Greene.Ο δολοφόνος βρίσκεται εδώ, μαζί μας… Είναι στο τρένο αυτή τη στιγμή…
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το φημισμένο Οριάν Εξπρές ακινητοποιείται από μια χιονοθύελλα στη μέση του πουθενά. Το πρωί, ο εκατομμυριούχος Σάμιουελ Έντουαρντ Ράτσετ βρίσκεται μαχαιρωμένος στο κρεβάτι του. Η πόρτα του κουπέ του είναι κλειδωμένη από μέσα. Ο δολοφόνος του είναι ένας από τους συνταξιδιώτες του…
Ο Ηρακλής Πουαρό, παγιδευμένος κι αυτός στο τρένο, επιχειρεί να λύσει το μυστήριο. Ανάμεσα στους επιβάτες υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είχαν λόγους να μισούν τον Ράτσετ. Ποιος απ’ όλους είναι ο δολοφόνος; Άραγε σχεδιάζει να χτυπήσει ξανά;
Ιδανικό τόσο για αυτούς που αγαπούν τα μυστήρια της Agatha όσο και για τους νέους της αναγνώστες…

Εκδόσεις: Ψυχογιός
Συγγραφέας: Αγκάθα Κρίστι
Διασκευή: Bob Al-Greene
Εικονογράφος: Bob Al- Greene
Σελίδες: 288
Μετάφραση: Καλλιόπη Δημοπούλου
Ημερομηνία Έκδοσης: 21/03/2024
ISBN: 978-618-01-5617-1

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Hinterhof, η ζωή μου ως αφέντρα

“Hinterhof” στα γερμανικά θα πει «πίσω αυλή»· ένα μέρος όπου συνήθως στοιβάζονται πράγματα που δεν θέλουμε να βλέπουμε.Μεταφορικά, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το μέρος όπου εμείς ως κοινωνία έχουμε κρύψει τη σεξουαλική εργασία. Ως εκ τούτου, φαίνεται ταιριαστό το γεγονός ότι το στούντιο όπου η Ντάσα Χινκ εργάζεται ως επαγγελματίας αφέντρα βρίσκεται ακριβώς σε μια τέτοια αυλή στο Βερολίνο.

Πριν μετακομίσει εκεί, ζούσε μια καθημερνή ζωή, με μια σταθερή σχέση και με βλέψεις για ιδιόκτητο σπίτι και παιδιά, αλλά τα όνειρά της την οδήγησαν αλλού. Άφησε τον φίλο της, μετακόμισε στη μεγαλούπολη και έγινε dominatrix. Στο Βερολίνο, βρήκε τη ζωή που πάντα ονειρευόταν ως μουσικός, σκηνοθέτης, καλλιτέχνης αλλά και σεξεργάτρια. Σε αυτό το κόμικς που βλέπετε, η Ντάσα Χινκ μοιράζεται μαζί μας την καθημερινότητα και τις σκέψεις της, μας συστήνει τους πελάτες της και μας μιλάει για τη σεξεργασία και τις αντιδράσεις του κόσμου στη νέα της ζωή

Εκδότης: Jemma Press
Συγγραφέας: Anna Rakhmanko
Σχεδιαστής: Mikkel Sommer
Αριθμός σελίδων: 128
Χρώμα: Τετράχρωμο
ISBN: 978-618-5623-46-3
Μεταφραστής: Λύο Καλοβυρνάς

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

DIABOLIK – Ο θησαυρός του Ντιαμπόλικ

Τέσσερα θύματα του Άρχοντα του Τρόμου διψούν για εκδίκηση! Θέλουν να δουν τον Ντιαμπόλικ να υποφέρει, όπως υπέφεραν και οι ίδιοι και καταστρώνουν υπομονετικά ένα πολύπλοκο όσο και ιδιοφυές σχέδιο προκειμένου να τον εξολοθρευόσουν!

Εκδότης: Jemma Press
ISBN: 9786185623470
Σχεδιαστής: Emanuele Barison
Συγγραφέας: Tito Faraci
Αριθμός σελίδων: 176
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Μεταφραστής: Γαβριήλ Τομπαλίδης

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Μπλεκ GN #1 – Η Μικρή Βασίλισσα

Ο Μπλεκ, ο Ξανθός Γίγας των κόμικς, δημιουργήθηκε από την ομάδα EsseGesse το 1954, για λογαριασμό των εκδόσεων Dardo, και πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αγαπητούς ήρωες στη γειτονική Ιταλία, αλλά και στη χώρα μας, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1969 από τον Στέλιο Ανεμοδουρά. Ο καλόκαρδος και γιγαντόσωμος κυνηγός, αρχηγός των πατριωτών, μάχεται, μαζί με τον πάντα πεινασμένο αλλά ιδιοφυή, Καθηγητή Μυστήριο, και τον νεαρό Ρόντι («αμαθέστατον παιδάριο», όπως τον αποκαλεί συχνά ο καθηγητής), ενάντια στους Άγγλους κατακτητές, για την απελευθέρωση της πατρίδας τους, της Αμερικής, στην διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης (1775-1783). Εβδομήντα χρόνια μετά, οι περιπέτειες της ασυνήθιστης αυτής τριάδας, συνεχίζουν να συγκινούν και να διασκεδάζουν τους αναγνώστες. Αυτό ελπίζουμε να πετύχουμε και για εσάς με αυτή τη νέα σειρά του Μπλεκ, μέσα από μια επιλογή των καλύτερων ιστοριών του αγαπημένου μας ήρωα.

Ο πρώτος τόμος της σειράς περιέχει τρεις κλασικές ιστορίες σε σενάριο Maurizio Torelli και σχέδιο Carlo Cedroni:

Η ΜΙΚΡΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Με τον Άγριο Τρομερό, τον μεγαλύτερο εχθρό του Μπλεκ να έχει επιστρέψει στο Λονδίνο, ο Μπλεκ και οι φίλοι του πιστεύουν πως θα περάσουν επιτέλους λίγες ημέρες με ηρεμία. Ένας αγγελιοφόρος της φυλής των Τσάκγουος έρχεται όμως για να ζητήσει τη βοήθειά τους. Ο ξάδελφος της Σοσίμα Τάκα, της νεαρής ινδιάνας που μπορεί να επικοινωνεί με τα πουλιά, ετοιμάζεται να θέσει ζήτημα ηγεσίας στη φυλή ώστε να την αναλάβει αυτός και να φέρει σε πέρας το σκοτεινό σχέδιό του που θα βάλει σε κίνδυνο τους κυνηγούς αλλά και όλους τους λευκούς της περιοχής. Για μια ακόμα φορά, ο Μπλεκ, ο Καθηγητής Μυστήριος και ο Ρόντι, με τη βοήθεια της Σοσίμα Τάκα και του Καρ Κου, θα ξεκινήσουν έναν άνισο αγώνα, σε μια από τις πιο κλασσικές περιπέτειες του Ξανθού Γίγαντα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΝ

Ποιο μυστήριο κρύβει ο μικρός Φιν; Οι Ινδιάνοι Σικόγουα σκότωσαν τη μητέρα του και όλους όσους αποτελούσαν το κομβόι που ταξίδευε για το Σμολ Σίτι, εκτός από τον ίδιο. Το μικρό αγόρι υποστηρίζει πως ο πατέρας του —που δεν έχει δει ποτέ— είναι πατριώτης που κρύβεται από τους Άγγλους, αλλά πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να είναι πραγματικότητα; Τώρα, εκτός από τους θανάσιμους και εξεγερμένους Σικόγουα, οι φίλοι μας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους Άγγλους, ενώ όταν επιτέλους ο μικρός Φιν φαίνεται πως βρίσκει επιτέλους τον πατέρα του, τα πάντα φαίνεται να παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή.

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΤΣΑΚΓΟΥΟΣ

Όταν ο Μπλεκ και οι φίλοι του φτάνουν στο χωριό τον Τσάκγουος, αντικρύζουν ένα φρικτό θέαμα. Μια ομάδα ληστών, έχει σκοτώσει τους περισσότερους Ινδιάνους, θέλοντας να μάθει πού βρίσκεται ο ιερός θησαυρός της φυλής. Οι Τσάκγουος εξοργισμένοι αποφασίζουν να συμμαχήσουν με τους Μοχόνες για να ξεκινήσουν πόλεμο ενάντια στους λευκούς. Η μικρή βασίλισσα της φυλής, η Σοσίμα Τάκα, μάταια προσπαθεί να τους μεταπείσει, εξηγώντας τους πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στον αφανισμό τους. Μοναδική ελπίδα πλέον για να επικρατήσει ειρήνη, είναι ο Μπλεκ να βρει τους ληστές και τον θησαυρό και να τους παραδώσει στους Τσάκγουος. Μια τρομερή σύμπτωση όμως, θα μπερδέψει τα πράγματα. Θα καταφέρει ο Μπλεκ να πετύχει στην αποστολή του, και μάλιστα εγκαίρως, προτού οι δύο φυλές συμμαχήσουν και ξεθάψουν το Τσεκούρι του Πολέμου;

Και ακόμη:

- Στην Αρχή Λεγόταν Μπλακ του Gabriele Ferrero
- Νέος και Δυναμικός! του Νίκου Δ. - Θ. Νικολαΐδη
- Συνέντευξη: Gabriele Ferrero στον Γαβριήλ Τομπαλίδη

Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Δημιουργοί: Maurizio Torelli, Carlo Cedroni
Ημερ. Έκδοσης: Μάρτιος 2024
Αριθμός Σελίδων: 228
Διάσταση: 17 X 24 cm
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-169-5

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Μίστερ Νο GN #18 – Μακακαράουα

Ο Βορειοαμερικανός Τζέρι Ντρέικ ή Μίστερ Νο είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας των ιταλικών κόμικς που δημιουργήθηκε το 1975. Βίωσε πολλές περιπέτειες σε όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου πολέμησε ως στρατιώτης, πιλότος και μέλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε πολλά μέρη και ονομάστηκε τελικά Μίστερ Νο από τους συμπολεμιστές του και από τους αντιπάλους του, εξαιτίας της περηφάνιας του και της πεισματικής του άρνησης να υποταχθεί σε εντολές. Στις αρχές του 1945 επαναπατρίστηκε. Διέσχισε τις Η.Π.Α. και κουρασμένος από τα λάθη του πολέμου, αηδιασμένος από τη βία του Δυτικού κόσμου και εντελώς ανίκανος να προσαρμοστεί σε μια φυσιολογική ζωή στην πατρίδα του, αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Μανάους της Βραζιλίας για να ζήσει τη ζωή του με τον δικό του τρόπο, σε έναν τόπο που κάποιοι άνθρωποι ονομάζουν το τελευταίο σύνορο του πολιτισμού.

Στο κλασικό αυτό κόμικς, περιέχεται η ιστορία με τίτλο Μακακαράουα (Mister No #121-123, Ιούνιος - Αύγουστος 1985) σε σενάριο Guido Nolitta και σχέδιο Roberto Diso. Οι ιθαγενείς Ταριάνα έχουν εξεγερθεί καθοδηγούμενοι από έναν παρανοϊκό αρχηγό που φοράει την τελετουργική μάσκα Μακακαράουα και επιτίθενται στις ιεραποστολές της περιοχής. Ο Μίστερ Νο, ο Πάτερ Σάντσες και ο Πάτερ Χερέρα φτάνουν πολύ αργά στην περιοχή για να μπορέσουν να αποτρέψουν τις δολοφονικές τους επιθέσεις.

Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Δημιουργοί: Guido Nolitta, Roberto Diso
Ημερ. Έκδοσης: Μάρτιος 2024
Αριθμός Σελίδων: 216
Διάσταση: 17 X 24 cm
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-166-4

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Δικαστής Ντρεντ #3 - Το Τέλος των Ημερών

Ο Δικαστής Ντρεντ είναι ο υπέρτατος εκπρόσωπος του νόμου στη Μέγκα Σίτι Ένα, τώρα όμως φαίνεται πως έφτασε το τέλος —πρέπει να αντιμετωπίσει τους Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης! Ευτυχώς, βρίσκει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πλευρό του, τον αλλόκοτο καουμπόυ φονιά, Ίκαμποντ Άζραελ.

Η επική περιπέτεια της χρονιάς έφτασε, καθώς ο Ρομπ Ουίλιαμς (Judge Dredd: ΕΛΕΓΧΟΣ) ενώνει τις δυνάμεις του με τον Χένρυ Φλιντ (Judge Dredd: The Small House) και τον Κόλιν Μακ Νιλ (America) για τη δημιουργία αυτής της συγκλονιστικής περιπέτειας, με τους αγγελιοφόρους της Τελικής Κρίσης να συγκρούονται με τον πιο σκληροτράχηλο Δικαστή της Μέγκα Σίτι Ένα. Στην έκδοση περιλαμβάνονται και οι ιστορίες-επίλογοι από τους Ρομπ Ουίλιαμς, Μπου Κουκ και Νταν Κόρνγουελ.

Μπορείτε να το προπαραγγείλετε από το site μας και οι αποστολές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Μαρτίου! Σε βιβλιοπωλεία, κομιξάδικα και περίπτερα θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Εκδόσεις: Μικρός Ήρως
Δημιουργοί: Rob Williams, Arthur Wyatt Colin Macneil, Henry Flint, Boo Cook, Dan Cornwell
Ημερ. Έκδοσης: Mάρτιος 2024
Αριθμός Σελίδων: 144
Διάσταση: 21 X 28 εκ.
Χρώμα: Έγχρωμο
ISBN: 978-618-206-168-8

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Ένας κόσμος χωρίς τέλος

Ο Jean-Marc Jancovici, ειδικός στα ζητήματα της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής, συζητά με τον διάσημο κομίστα Christophe Blain για την εξάρτηση του σύγχρονου ανθρώπου από τα ορυκτά καύσιμα, για τις βαθιές αλλαγές που επιφέρει η ανθρώπινη δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον και ειδικότερα στο κλίμα, καθώς και για το τι συνεπάγεται αυτό για την κοινωνία στο σύνολό της. Υποδυόμενοι άλλοτε τον εαυτό τους και άλλοτε φανταστικούς ρόλους, οι δύο ήρωες ανασυνθέτουν με ευφάνταστο τρόπο τη μεγάλη περιπέτεια της ανθρωπότητας, μέσα από το πρίσμα της ενέργειας και του κλίματος. Στην πορεία της συναρπαστικής τους κουβέντας, ο Jancovici καταρρίπτει μύθους, στηλιτεύει την οικειοποίηση της οικολογίας από τις επιχειρήσεις, προτείνει λύσεις που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το ενεργειακό αύριο των κοινωνιών και το κλιματικό μέλλον του πλανήτη. Με γνώση και ειλικρίνεια, κέφι και χιούμορ, το απολαυστικό, ευφυές graphic novel των Jancovici και Blain μάς καλεί να αναστοχαστούμε για τα ενεργειακά και τα κλιματικά διακυβεύματα της εποχής μας, να "σηκώσουμε τα μανίκια" και να στρωθούμε στη δουλειά!


Εκδόσεις: Κριτική
Συγγραφέας: Jean-Marc Jancovici
Εικονογράφος: Clémence Sapin, Christophe Blain
Επιμελητής: Γιάννης Ζηρίνης
Μεταφραστής: Φωτεινή Βλαχοπούλου
Σελίδες: 192
Ημερομηνία Έκδοσης: 01/02/2024
ISBN: 9789605864750
Διαστάσεις: 24 Χ 29cm

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

1936: Ετοιμόρροπη Δημοκρατία

Το νέο graphic novel σε κείμενο και σχέδιο του Θανάση Πέτρου, στη συνέχεια των βιβλίων του Οι όμηροι του Γκαίρλιτς (2019), 1922: Το τέλος ενός ονείρου (2021) και 1923: Εχθρική πατρίδα (2022) [Βραβείο Καλύτερου Κόμικ & Πρωτότυπου Σεναρίου από τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2023].

Έξι χρόνια στρατιώτης. Από το Γκαίρλιτς της Γερμανίας, να πολεμάει στον Σαγγάριο, στη Μικρά Ασία κι ύστερα πρόσφυγας στον Πειραιά. Ο Αμπατζής θα βρεθεί στη φυλακή για ένα έγκλημα τιμής, δίπλα σε κλέφτες, λωποδύτες, ληστές, πρεζάκια, μαζί με τον περιβόητο Σακαφλιά. Η ποινή είναι βαριά κι η φυλακή έχει κανόνες σκληρούς και απαράβατους. Όταν αποφυλακίζεται, τίποτε δεν τον δένει με κάποιον τόπο και η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. Ο δρόμος του θα τον βγάλει, τον Μάιο του 1936, στη Θεσσαλονίκη που είναι ανάστατη από τις απεργίες των εργατών.


Εκδόσεις: Ίκαρος
Συγγραφέας: Θανάσης Πέτρου
Εικονογράφος: Θανάσης Πέτρου
Σελίδες: 112
Ημερομηνία Έκδοσης: 26/02/2024
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 9789605726430

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Dark Crisis: Σκοτεινή Κρίση, Μέρος Δεύτερο

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ — ΚΑΙ Ο ΠΑΡΙΑΣ ΑΠΕΧΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ!

H ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ DC

Η Justice League βρίσκεται παγιδευμένη στους ονειρικούς κόσμους του Παρία. Πίσω στη Γη, οι νέοι ήρωες έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να προστατεύσουν τον κόσμο. Μα ο Ντέθστροουκ και ο στρατός του φαντάζουν ανίκητοι, και σύντομα στο πλευρό τους θα βρεθεί κι ο ίδιος ο Παρίας. Ποιος θα μπορέσει να σταματήσει το σχέδιο του Παρία και να βάλει ένα τέλος στη Σκοτεινή Κρίση;

Μία συναρπαστική ιστορία, όπου η νέα γενιά ηρώων της DC ρίχνεται στη δράση!

Οι δημιουργοί Joshua Williamson (Infinite Frontier, Superman) και Daniel Sampere (Action Comics, Justice League) μας φέρνουν τη συγκλονιστική κατάληξη της μοναδικής αυτής ιστορίας, που θα αποτελέσει και την απαρχή μιας καινούριας εποχής για τους ήρωες της DC!

Ο Williamson καταφέρνει να αφηγηθεί μια ιστορία που σε παρασύρει, με σπουδαίες στιγμές για τους πρωταγωνιστές σε όλη τη διάρκειά της. – Goodreads

Το Dark Crisis on Infinite Earths άλλαξε θεμελιωδώς το σύμπαν της DC, μεταβάλλοντας τους χαρακτήρες τις επόμενες δεκαετίες. – CBR


Εκδόσεις: Anubis
Συγγραφέας: Williamson Joshua
ISBN: 978-618-5797-42-3
Ημ. Έκδοσης: 08/02/2024
Αριθμός Σελίδων: 108
Διαστάσεις: 17 x 26
Μετάφραση: Μαριάννα Βενάρδου

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

DUNE: Το Επίσημο Graphic Novel της Ταινίας

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ σε graphic novel της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας επιστημονικής φαντασίας DUNE, σε σκηνοθεσία DENIS VILLENEUVE, βασισμένης στο κορυφαίο ομώ­νυμο έργο του οραματιστή συγγραφέα FRANK HERBERT.

Η μεταφορά αυτή ζωντα­νεύει τις πιο εντυπωσιακές και πρωτοποριακές σκηνές του κορυφαίου αριστουργήματος επιστημονικής φαντασίας, προσφέροντας στους αναγνώστες ένα συναρπαστικό νέο τρόπο να δουν το μέλλον με τα μάτια τους και να διαβάσουν το DUNE.
Σε αυτή τη συγκλονιστική αφήγηση του ταξιδιού του ήρωα θα παρακολουθήσουμε την ιστορία του Πωλ Ατρείδη, ενός λαμπρού και χαρισματικού νεαρού που κουβαλά ένα πεπρωμένο το οποίο δεν μπορεί να κατανοήσει ακόμη, και θα χρειαστεί να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος για να προστατέψει το μέλλον της οικογένειάς του και του λαού του. Όταν μοχθηρές δυνάμεις εξαπολύουν την επίθεσή τους για την αποκλειστική εκμετάλλευση του πιο πολύτιμου αγαθού στο σύμπαν — το οποίο μπορεί να απελευθερώσει τις κρυμμένες δυνατότητες της ανθρωπότητας — μόνο εκείνοι που μπορούν να κατανικήσουν το φόβο τους θα επιβιώσουν.

“ΑΝΤΙΟ, ΝΕΑΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ.” – Σεβάσμια Μητέρα Μοχάιαμ


Εκδόσεις: Anubis
Συγγραφέας: Sturges Lilah
ISBN: 978-618-5797-43-0
Ημ. Έκδοσης: 12/02/2024
Αριθμός Σελίδων: 120
Διαστάσεις: 17 x 26
Μετάφραση: Ορέστης Μανούσος

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Batman: The Long Halloween, Μέρος Δεύτερο

Η συναρπαστική κατάληξη μίας από τις κορυφαίες ιστορίες του διάσημου υπερήρωα.
BATMAN THE LONG HALLOWEEN – ΜΕΡΟΣ 2ο: Η ΦΟΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.
ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ.
ΚΑΙ ΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ.

Ο Μπάτμαν, με τη βοήθεια του Τζέιμς Γκόρντον και του Χάρβεϊ Ντεντ, συνεχίζει την καταδίωξη για να βρει το δολοφόνο που έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Φαλκόνε και τους συνεργάτες του. Όμως δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τον ήρωα και τους συμμάχους του, καθώς το μυστήριο φτάνει στη λύση του!

Στο δεύτερο τόμο, θα δούμε τη συναρπαστική κατάληξη μίας από τις κορυφαίες ιστορίες του διάσημου υπερήρωα, που υπογράφουν οι καταξιωμένοι δημιουργοί JEPH LOEB και
TIM SALE (SUPERMAN FOR ALL SEASONS, CATWOMAN:
WHEN IN ROME και BATMAN: HAUNTED KNIGHT).

“Το LONG HALLOWEEN ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια των κόμιξ για να διηγηθεί την επική ιστορία της σταυροφορίας ενός και μόνο ανθρώπου
ενάντια σε έναν παρανοϊκό κόσμο.”
– Hilary Goldstein (IGN.COM)

“Όταν κυκλοφορήσει και το Dark Knight, θα φανεί ξεκάθαρα πως το LONG HALLOWEEN είναι η βάση και για τις δύο ταινίες.”
– David Goyer (σεναριογράφος του The Dark Knight Rises)

“Υπάρχουν πολλές καλές ιστορίες του Μπάτμαν, αλλά αυτές που συλλαμβάνουν το πνεύμα με εξαιρετική σαφήνεια είναι λίγες. Και μόνο γι’ αυτό, το THE LONG HALLOWEEN συνιστάται ανεπιφύλακτα”.
– Danny Graydon (Amazon.com)

“Το THE LONG HALLOWEEN είναι κάτι περισσότερο από ένα κόμιξ. Είναι μια τραγωδία επικών διαστάσεων.”
– Christopher Nolan (σκηνοθέτης του The Dark Knight Rises)

Εκδόσεις: Anubis
Συγγραφέας: Loeb Jeph
ISBN: 978-618-5797-38-6
Ημ. Έκδοσης: 08/02/2024
Αριθμός Σελίδων: 180
Διαστάσεις: 17 x 26
Μετάφραση: Ηλίας Τσιάρας